Pražská burza uzavírala jen mírně silnější

14.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. února (ČTK) - Pražská burza ve čtvrtek po dvou dnech silného růstu zvolnila tempo. V závěru obchodování hlavní index PX byl proti středečnímu závěru silnější o 0,15 procenta na 1572,3 bodu. Vyplývá to z výsledků burzy. Nejobchodovanějším titulem byly akcie ČEZ, nejvíce si však polepšily akcie Unipetrolu se ziskem 1,18 procenta.

Naopak slabší o 2,72 procenta na rovných 25 korunách uzavíraly cenné papíry společnosti AAA Auto.

Akcie Zentivy po oznámení mírně vyšších tržeb si přiblížily k úrovni 1000 Kč, zde však přišlo vybírání zisků. Akcie Erste se dnes vyvíjely v souladu s vývojem západoevropských bank, přítomnost kupců však zůstávala patrná.

Podle Vladimíra Vávry z Patria Direct české akcie i nadále silně korelují s vývojem na zahraničních trzích, které si, jak uvedl, taktéž vybírají oddechový čas před pátečními makrodaty v USA a před prodlouženým víkendem.

"Ani dnešní obchodování na pražské burze nepřineslo změnu v nervozitě, která dlouhodobě panuje na kapitálovém trhu. Nákupy střídaly prodeje, a tak při vysoké volatilitě nadále setrvává burza ve stadiu vyčkávání. Negativní otevření americké burzy umocnilo prodeje akcií a uzavírání krátkodobých pozic," komentovala dnešní obchodování na svých webových stránkách společnost Cyrrus.cz.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK