Znovuzvolení Klause sledovalo prostřednictvím ČT 1,369.000 diváků

16.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. února (ČTK) - Znovuzvolení prezidenta Václava Klause sledovalo v přímém přenose České televize (ČT) v pátek odpoledne rekordních 1,369.000 diváků. Mimořádný zájem zaznamenal během volebního maratonu také zpravodajský servis na ČT24, který dosáhl v celodenním podílu 3,1 procenta všech diváků. O sledovanosti druhé volby prezidenta České republiky informovala Anna Freimanová z tiskového útvaru ČT.

Začátek víc než osmihodinového zpravodajského servisu České televize z druhé volby prezidenta sledovalo v průměru 845.000 dospělých diváků. V průběhu dne pak sledovanost narůstala, od 15:00 do 16:00 se na vysílání z Hradu díval milion lidí. Zájem kulminoval v podvečer, kdy poslanci a senátoři rozhodli o znovuzvolení Klause.

Už před týdnem přilákala první volba prezidenta k obrazovkám stovky tisíc diváků. Například část volby v pátek večer se stal s 800.000 diváky minulý týden nejsledovanějším pořadem ČT2. Její týdenní podíly byly přitom v uplynulém týdnu nejvyšší za několik posledních měsíců.

Přes kritiku, kterou sklidila ČT po první volbě od premiéra Mirka Topolánka (ODS) za styl moderování, nezměnila televize pracovní tým.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK