RM-Systému loni klesly tržby

17.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. února (ČTK) - Mimoburzovní organizátor obchodů s cennými papíry RM-Systém loni méně utržil i vydělal, zájem investorů o jeho služby ale narostl. Na hospodářských výsledcích se to neprojevilo, protože firma přilákala zákazníky i mnohem nižšími obchodními poplatky. Tržby RM-Systému se meziročně snížily o zhruba čtyři miliony korun na asi 51 milionů korun a zisk klesl o přibližně polovinu na 154.000 korun. Předběžné výsledky ČTK poskytl člen představenstva RM-Systému Jiří Vodička.

Objem aukčních obchodů stoupl na více než dvojnásobných osm miliard korun, čímž RM-Systém zastavil další propad tržního podílu na domácím kapitálovém trhu, který i tak činil jen zhruba procento. RM-Systém se na rozdíl od burzy zaměřuje hlavně na drobné a střední investory a internetové obchodování.

"Oživit obchodování radikálním snížením poplatků a investicemi do reklamy a zároveň udržet RM-Systém v zisku. To byl náš cíl, kterého se podařilo dosáhnout," uvedl Vodička.

V RM-Systému se obchodují všechny nejvýznamnější akcie z pražské burzy a i další akcie známých českých i zahraničních podniků, například ArcelorMittal Ostrava, Deutsche Telekom a Nokia. Změny k oslovení širší skupiny investorů RM-Systém nastartoval hlavně s příchodem nového majitele - finanční skupiny Fio.

Zatímco předloni v srpnu 2006 vykázal mimoburzovní trh obchody za 142 milionů korun, za první měsíc letošního roku to bylo takřka 1,1 miliardy korun. "Téměř osminásobný nárůst objemu obchodu mezi lednem 2008 a srpnem 2006 ukazuje, že RMS se rozvíjí správným směrem," uzavřel Vodička.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK