AU Optronics plánuje LCD továrnu v Evropě

20.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tchaj-pej 20. února (ČTK) - Tchajwanská společnost AU Optronics hodlá v letošním roce investovat do továrny na výrobu LCD modulů v některé z evropských zemí, například v České republice či Polsku. Agentuře Reuters to dnes řekl prezident firmy L.J. Čen. Dodal, že podrobnosti tohoto plánu budou jasnější po druhém čtvrtletí.

Společnost podle Čena uvažuje rovněž o vybudování LCD továrny nové generace na Tchaj-wanu, aby uspokojila stoupající světovou poptávku po televizorech s plochou obrazovkou. "Nevylučujeme možnost továrny nové generace," řekl Čen. "Budeme továrnu nové generace potřebovat k zajištění budoucího růstu," dodal.

AU Optronics je třetím největším výrobcem LCD obrazovek na světě. Firma tyto obrazovky dodává předním dodavatelům osobních počítačů, jako jsou Dell a Hewlett-Packard, i některým výrobcům televizorů. Mezi její konkurenty patří společnosti Samsung Electronics a LG.Philips LCD.

Očekává se, že stoupající poptávka po televizorech s plochou obrazovkou povede v letošním roce k nedostatku těchto obrazovek. Poté, co v příštím roce zahájí provoz nové výrobní kapacity, by ale jejich nabídka mohla nad poptávkou převážit, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK