Šéfem zpravodajství ČT se stane Milan Fridrich

20.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. února (ČTK) - Ředitelem zpravodajství České televize se definitivně stane Milan Fridrich (37). Jeho jmenování do funkce s platností od 1. března dnes oznámil Radě České televize generální ředitel Jiří Janeček. Fridrich provizorně šéfuje zpravodajství již od prosince, kdy mu bylo vedení svěřeno na tři měsíce po odchodu Zdeňka Šámala do televize Nova.

"Důvod dočasnosti pominul, pracovní výkon kolegy Fridricha potvrzuje, že jsem se rozhodl správně," řekl radě Janeček a podotkl, že ke jmenování Fridricha souhlas radních nepotřebuje. Podle vyjádření radních však většina z nich s Fridrichem souhlasí. Během svého působení ve funkci Fridrich například uskutečnil změny v ranním vysílání a rozšířil večerní Události, komentáře.

Fridrich pracuje v České televizi od roku 2005, kdy nastoupil na post šéfeditora zpravodajství. Poté byl zástupcem šéfredaktora a vedoucím Dobrého rána s ČT. Před nástupem do veřejnoprávní televize působil jako zpravodaj Českého rozhlasu a Hospodářských novin v Bruselu. Šámal oznámil odchod z funkce ředitele zpravodajství a publicistiky ČT na konci října.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK