Akcie Telefóniky O2 ČR a KB zmírnily středeční negativní bilanci

20.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. února (ČTK) - Akcie Telefóniky O2 a Komerční banky zmírnily středeční negativní bilanci pražské burzy. Pražská burza se postupem dne propadala hlouběji v souladu s mírně horšími makroekonomickými výsledky ve Spojených státech. Hlavní index PX sestoupil o 0,54 procenta na 1569,8 bodu. Výsledky převzala ČTK z burzy.

"Pražská burza v závěru středeční seance nenalezla cestu ze záporného teritoria, když inflační data v USA potvrdila, že obavy investorů před jejich zveřejněním byly oprávněné," uvedl analytik Patria Direct Vladimír Vávra.

Míra inflace ve Spojených státech v lednu vystoupila na 4,3 procenta a jen v průběhu ledna se ceny pro spotřebitele zvýšily o 0,4 procenta. Za růstem cen v USA jsou především potraviny, které letos zdražují velmi výrazně.

Akcie pojišťovny Vienna Insurance Group(VIG) oslabily po úterním výrazném růstu o 3,23 procenta na 1440 korun. Naopak akcie Telefónica O2 přidaly 1,91 procenta na 533,8 korun. "Se zobchodovaným objemem 677 milionu korun se akcie Telefóniky O2 zároveň staly druhým nejobchodovanějším titulem ve SPADu," dodal Vávra. Rostly také akcie Komerční banky, které posílily o 0,97 procenta na 3864 korun.

Celkové obchody v obchodním systému SPAD pro nejlepší akcie činily 2,36 miliardy korun, denní 12měsíční průměr byl přes 3,9 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK