Z akcií na burze dopoledne nejvíce rostly banky

21.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. února (ČTK) - Na pražské burze dopoledne převažovaly nákupní objednávky, které se nejvíce projevily na cenách akcií peněžních firem. Akcie Komerční banky kolem 11:30 získaly přes procento na 3904 korun a akcie Erste si polepšily o 0,9 procenta na 982,5 koruny. Před odpoledním zveřejněním firemních výsledků hospodaření za loňský rok oslabily akcie operátora Telefónica O2 o mírných 0,1 procenta na 533,3 koruny. Hlavní index trhu PX byl výše o 0,37 procenta na 1575,6 bodu, vyplývalo z výsledků burzy.

K akciím Komerční banky zvýšili analytici Raiffeisenbank investiční doporučení na stupeň "koupit" z předchozího "držet", uvedla agentura Bloomberg.

Negativní zpráva se naopak objevila u akcií autobazaru AAA Auto. Firma Wood & Company přestane na vlastní žádost od 25. února vykonávat činnost takzvaného tvůrce trhu akcií AAA Auto, což se může projevit ve snížení obchodní aktivity. Akcie AAA Auto letos na burze propadly o více než 40 procent, nejvíce ze všech akcií, i kvůli očekávané ztrátě v hospodaření společnosti. Dopoledne akcie AAA Auto sestoupily o 0,4 procenta na 25,2 koruny.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK