Zisk CK Fischer loni vzrostl o 44 milionů Kč

21.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. února (ČTK) - Cestovní kancelář Fischer loni hospodařila se ziskem 60 milionů, což je téměř o 44 milionů více než v roce 2006. Oznámil to mluvčí firmy Daniel Plovajko s tím, že jde o předběžné výsledky. O 13 procent na 123.000 se zvýšil počet klientů, kteří loni s Fischerem odletěli na dovolenou. Fischer dlouhodobě patří do pětice největších cestovních kanceláří v Česku.

Téměř o pětinu loni vzrostl obrat firmy. Z předloňských 1,9 miliardy korun se zvýšil na 2,25 miliardy v roce 2007. Celkové výsledky jsou vůbec nejlepší od založení firmy koncem 90. let. Z osmi fiskálních období skončila firma celkem čtyřikrát ve ztrátě, přičemž nejhůře na tom byla v roce 2002, kdy tratila téměř 250 milionů korun.

CK Fischer založil podnikatel Václav Fischer, který v Česku nejprve působil od poloviny 90. let prostřednictvím pobočky své německé Fischer Reisen. Jeho firmy se ale v letech 2002 a 2003 dostaly do finančních problémů a cestovní kancelář převzala finanční skupina KKCG podnikatele Karla Komárka.

Neobešlo se to bez vzájemných sporů, které trvají dodnes. "Rekordní výsledky jsou důkazem úspěšného procesu náročné transformace, která byla zahájena před třemi roky," řekl k tomu předseda představenstva Miloslav Vyhnal.

Jak se píše ve zveřejněné zprávě, CK Fischer se letos poprvé rozhodla zveřejnit pravdivé údaje o počtech svých klientů. Podle ředitele Jiřího Jelínka je na českém trhu běžnou praxí, že kanceláře počty svých klientů nadhodnocují.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK