Pražská burza se v závěru seance dostala do červených čísel

21.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. února (ČTK) - Pražská burza se v závěru seance dostala do červených čísel. Objemy byly opět velice podprůměrné a kromě akcií ČEZ a Telefóniky O2 se ostatní tituly téměř neobchodovaly. Hlavní index PX klesl o 0,37 procenta na 1564 bodu.

Po otevření seance převažovaly nákupní objednávky, zejména na bankovní tituly. Objemy obchodů byly velmi podprůměrné na všech titulech s výjimkou Telefóniky O2, která dnes zveřejní své hospodářské výsledky za loňský rok, na což investoři čekají.

Akcie Telefóniky O2 se během dopoledne pohybovaly v zelených číslech, odpoledne se začaly propadat a konec seance je zastihnul na ceně 527,70 koruny. "Spekuluje se, že by při této příležitosti mohli zveřejnit své úmysly ohledně návrhu dividendy," uvedl analytik společnosti Cyrrus Tomáš Machalický.

Analytici Raiffeisenbank zvýšili investiční doporučení na stupeň "koupit" z předchozího "držet" na akcie Komerční banky. "Prodejní tlak v závěru seance pocítily rovněž akcie Zentivy, které se za objemu pouhých 60 milionů korun sesunuly až na dosah 910 korun," řekl analytik Patria Finance Josef Kohout.

Celkem se dnes ve SPAD zobchodovaly akcie v objemu téměř 1,6 miliardy korun, což je silně podprůměrný objem ve srovnání s průměrem za posledních šest měsíců.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK