Americké akcie oslabily kvůli obavám o ekonomiku

21.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 21. února (ČTK) - Americké akcie během dopolední části obchodování klesly v důsledku obav ohledně ekonomiky. Ty posílila překvapivě slabá zpráva o vývoji tovární aktivity v jednom z regionů Spojených států.

Index Dow Jones, jenž zahrnuje 30 nejvýznamnějších emisí na newyorské burze, se kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) snížil o 0,2 procenta na 12.404 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 klesl rovněž o 0,2 procenta na 1357 bodů, zatímco index technologického trhu Nasdaq Composite ztratil pouze o 0,05 procenta na 2326 bodů.

Filadelfská pobočka americké centrální banky dnes oznámila, že index tovární aktivity ve střední části atlantického pobřeží USA se v únoru snížil na minus 24 bodů z lednových minus 20,9 bodu. Ekonomové přitom počítali s nárůstem indexu na minus 11 bodů.

Pokles technologických titulů zmírnila finanční společnost Citigroup, která doporučila investorům nákup akcií výrobce zařízení pro provoz internetu Cisco Systems. Cisco je největším světovým dodavatelem routerů a přepínačů, které řídí provoz v datových sítích.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK