Siemens údajně hodlá propustit zhruba 3000 zaměstnanců

24.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Mnichov 24. února (ČTK) - Německý průmyslový konglomerát Siemens hodlá v příštích měsících zrušit zhruba polovinu z 6200 německých pracovních míst v divizi pro korporační komunikaci SEN. Agentuře Reuters to o víkendu řekl zdroj obeznámený se situací.

Generální ředitel Peter Löscher nyní pracuje na zeštíhlení společnosti a SEN patří mezi divize určené k prodeji. Siemens má v úmyslu omezit v divizi SEN výrobu tradičních telekomunikačních zařízení pro podniky. Divize by se místo toho měla zaměřit na software, což podle zdroje zvýší její atraktivitu pro potenciální kupce.

Společnost Siemens již dříve uvedla, že hodlá divizi SEN prodat nejpozději do konce letošního června. Divize, která se dostala pod tlak kvůli přesunu podniků ke komunikaci prostřednictvím internetu, zaměstnává po celém světě zhruba 17.500 lidí. Celá skupina Siemens má více než 400.000 pracovníků.

Siemens v prvním finančním čtvrtletí končícím v prosinci prudce zvýšil čistý zisk na 6,5 miliardy eur ze 788 milionů před rokem díky růstu ve většině divizí a prodeji majetku. Firmu nyní ale trápí rozsáhlý skandál kolem úplatků, kterými si měla zajistit lukrativní zakázky v zahraničí.

V České republice obnovil Siemens své zastoupení v roce 1990. Firma zde působí zejména v dopravě, automatizaci a řízení, energetice, informačních a telekomunikačních technologiích, osvětlení a zdravotnictví.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK