CCS: Ceny pohonných hmot výrazně vzrostly

25.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. února (ČTK) - Ceny pohonných hmot u domácích čerpacích stanic po více než měsíčním poklesu v uplynulém týdnu výrazně vzrostly. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 zdražil o 46 haléřů na 30,69 koruny. Litr motorové nafty je k mání za 30,89 korun, stojí tedy o 42 haléřů více než před sedmi dny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS.

Benzin zůstává nejdražší v Moravskoslezském kraji; motoristé tu zaplatí 31,09 koruny za litr. Přesně 31 korun stojí natural ve Zlínském kraji. Naopak nejlevnější bezolovnatý benzin natankují motoristé v Královéhradeckém kraji, kde zaplatí za litr v průměru 30,31 koruny.

Při nákupu nafty sáhnou nejhlouběji do kapsy řidiči v Jihomoravském kraji, kde litr stojí průměrných 31,31 koruny. Přes 31 korun se diesel přehoupl ještě v dalších třech krajích, včetně Prahy. Nejlevnější naftu lze pořídit za 30,38 Kč/l v Olomouckém kraji.

Benzin zdražil v uplynulém týdnu nejvýrazněji - o 67 haléřů - na Vysočině. Naopak nejmenší cenový skok zaznamenali řidiči v Olomouckém kraji, kde se cena naturalu zvedla o 14 haléřů.

Cena nafty stoupla nejvíce - o 58 haléřů - v Karlovarském a Plzeňském kraji. Naopak nejméně diesel podražil v kraji Pardubickém, kde nyní stojí o 27 haléřů více než před sedmi dny.

Pohonné hmoty začaly u domácích čerpacích stanic zdražovat v uplynulých dnech po několikatýdenním poklesu. Ten u nafty započal koncem loňského roku, u benzinu v polovině ledna.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK