Pražská burza rostla, tahounem Telefónica 02

25.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. února (ČTK) - Akciím na pražské burze se dařilo. Posilovaly všechny tituly s výjimkou pojišťovací skupiny VIG a autobazaru AAA Auto. Nejlépe se dařilo akciím společnosti Telefónica 02, které posílily o téměř tři procenta na bezmála 525 korun. Hlavní index PX dnes vzrostl o 1,85 procenta na 1566,2 bodu, vyplývá z výsledků burzy.

O více než dvě procenta silnější uzavíraly také akcie ČEZ, Unipetrolu a CETV, k téměř dvouprocentnímu růstu se dnes přiblížila i Komerční banka. Druhý z bankovních titulů - Erste Bank - uzavírala silnější o 1,15 procenta na 964,50 Kč.

Výrazný propad dnes opět postihl akcie AAA Auto; odepsaly silných 3,47 procenta. Akcie VIG oslabily o 0,42 procenta.

Obecně se dnes dařilo akciím v celé Evropě. Panevropský index FTSEurofirst 300 vzrostl o více než 1,2 procenta. "Trhu pomáhaly zprávy o tom, že z Arabského poloostrova proudí nový kapitál do evropských bank zasažených hypoteční krizí v USA," komentoval výsledky Vladimír Pikora z Next Finance.

Objemy obchodů ve SPADu byly dnes lehce podprůměrné. "Objem obchodů ve SPADu za dnešní den byl 2,924 miliardy korun, zatímco průměrný objem obchodů za poslední rok je 3,899 miliardy korun," připomněl server Patria OnLine.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK