Centrum a Atlas potvrdily spojení, zachovají obě značky

26.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. února (ČTK) - Internetové portály Centrum.cz a Atlas.cz dnes potvrdily, že se spojí pod společným vlastníkem. Tím by měla být firma NetCentrum, kterou ovládá americký fond Warburg Pincus. Obě značky by měly být i nadále zachovány, uvedly firmy ve společné tiskové zprávě, cenu nesdělily.

Nová internetová skupina pokryje v Česku přes čtyři miliony uživatelů a bude tak silněji konkurovat vedoucímu Seznamu, který má kolem 4,5 milionu uživatelů. Zároveň se stane vedoucím hráčem na slovenském trhu.

Předsedou představenstva všech společností byl jmenován dosavadní ředitel Centra Pavel Mucha, pod ním zůstanou současní výkonní ředitelé.

"Cílem spojení je rychlejší růst v Čechách a na Slovensku. Právě dnes startuje integrační proces, který má za úkol spojit know-how, talenty a kulturu obou společností," uvedl Mucha. Dodal, že firmy se během první poloviny roku přestěhují do společných prostor.

Značky a služby zůstanou zachovány a budou se nadále rozvíjet společně. Uživatelé obou portálů mají získat to nejlepší z jednotlivých webů. Mimo to přibudou zcela nové služby, s důrazem na odladění a přínos pro běžný život.

Mezi poradce transakce patřily například společnosti Wood & Co, PricewaterhouseCoopers, Glatzova & Co a Freshfields Freshfields Bruckhaus Deringer.

Atlas a Centrum pro tuto příležitost spustily speciální webovou stránku www.spojeno.cz, kde zájemci naleznou všechny potřebné informace o spojení obou firem.

Dosavadním většinovým vlastníkem Atlasu byl fond EPIC Holding. Cena portálu se podle neoficiálních informací během jednání pohybovala mezi 600 a 800 miliony korun. Warburg Pincus zaplatil za NetCentrum loni v prosinci necelé tři miliardy Kč.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK