Koruna po pondělních rekordech stagnuje k euru i dolaru

26.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. února (ČTK) - Česká měna dopoledne po pondělních rekordech vůči oběma hlavním světovým měnám stagnuje. Po 10:30 SEČ koruna k euru oslabila o dva haléře na 25,00 Kč/EUR. Proti dolaru naopak o dva haléře zpevnila na 16,84 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka podobně nevýrazné oslabení k euru registrují také okolní středoevropské měny s výjimkou maďarského forintu. Ten ještě mírně roste poté, co maďarská centrální banka v pondělí oznámila zrušení fluktuačního pásma forintu vůči euru.

"Růst akciových trhů, který rozjelo ponechání ratingu AAA největší pojišťovně dluhopisů, Ambacu, dnes nechává korunu i ostatní měny v regionu v klidu," uvedl Vlk. Kurz české měny podle něj zřejmě neovlivní ani hospodářská data. " Žádné zprávy z domova tento týden nejsou na programu." dodal.

Dolar se ráno obchodoval na hranici 1,4800 USD/EUR, během dopoledne ovšem oslabil až na 1,4848 USD/EUR. "Jde o reakci na německý index podnikatelské nálady Ifo, který v únoru vzrostl na 104,1 bodu z lednových 103,4 bodu," uvedl Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK