Z televize Prima odchází její výkonný ředitel Petr Chajda

26.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. února (ČTK) - V televizi Prima končí její výkonný ředitel Petr Chajda (40). ČTK to dnes sdělil mluvčí Primy Ladislav Pavlík s tím, že Chajda odchází po vzájemné dohodě. Chajda ve funkci působil necelý rok od začátku loňského dubna.

"TV Prima již nebude post výkonného ředitele obsazovat, pracovní náplň bude v rámci restrukturalizace vedení společnosti rozdělena mezi stávající členy managementu," uvedl Pavlík.

V krátké době tak nejvyšší vedení druhé největší komerční televize zažívá druhou změnu. Od začátku března se totiž novým generálním ředitelem Primy stane Marek Singer (39), který nahrazuje Litevce Aleksandrase Česnavičiuse. Česnavičius z Primy odchází, ale nadále bude pracovat pro polovičního majitele této televize, švédskou společnost Modern Times Group (MTG).

Chajda v minulosti, od července 2006 do března loňského roku, zastával pozici generálního ředitele nové digitální stanice TV Barrandov. Před nástupem do TV Barrandov působil několik let v konkurenční stanici Nova, kam přišel ze společnosti PPF.

PPF do Novy vstoupila před necelými šesti lety a posléze ji většinově ovládla, v prosinci 2004 ji pak skupina prodala původnímu investorovi Novy Central European Media Enterprises (CME); PPF tím zároveň získala podíl v CME. Chajda v PPF mezi lety 1995 a 2000 vedl obchodní aktivity PPF v zahraničí, od roku 2001 působil jako ředitel pro finanční strategie.

V červnu 2003 se Chajda stal výkonným ředitelem společnosti Česká produkční 2000, která byla servisní firmou Novy. Poté přešel do funkce ředitele pro akvizici a strategii Novy, od 1. května 2006 byl jmenován ředitelem všech kabelových kanálů CME a Novy v Česku a na Slovensku. V červenci pak zamířil do TV Barrandov.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK