Česká měna oslabila k euru i k dolaru

26.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. února (ČTK) - Česká měna odpoledne oslabovala k oběma hlavním měnám. Proti dopoledním hodnotám v 17:00 SEČ koruna klesla k euru o 11 haléřů na 25,11 Kč/EUR a k dolaru o čtyři haléře na 16,88 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Česká koruna mírně zkorigovala své zisky z předchozích dnů a vrátila se zpět nad úroveň 25,00 Kč/EUR. Obchodování bylo spíše klidné, domácí měna se pohybovala v pásmu 15 haléřů, uvedl Miroslav Frayer z Komerční banky.

Dnešní komentář člena bankovní rady ČNB Pavla Řežábka nenaznačil změnu v jeho postoji k měnové politice, když preferuje po nějakou dobu stabilitu úrokových sazeb. Na druhou stranu je pro něj tlak poptávky jedním z nejdůležitějších faktorů, a pokud by mělo nastat jeho zesílení, tak by bankovní rada měla reagovat velice rychle bez ohledu na cokoliv jiného, míní Frayer.

Reakce finančních trhů na Řežábkova slova byla mizivá. Větší vliv měla zejména příznivá čísla z Evropy i nečekaně vyšší lednová výrobní inflace v USA, dodal Frayer.

Dolar odpoledne dále oslaboval z dopoledních 1,4848 USD/EUR a aktuálně se obchodoval za 1,4881 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK