Floridu ochromily masivní výpadky proudu

26.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Miami (USA) 26. února (ČTK) - Velkou část jižní a střední Floridy dnes odpoledne místního času ochromily výpadky proudu. Místní dodavatel elektrické energie, firma Florida Power and Light (FPL), informovala, že se tak stalo potom, co společnost z bezpečnostních důvodů zastavila provoz v jaderném reaktoru v Turkey Point na jižním cípu okresu Miami-Dade. Ministerstvo vnitřní bezpečnosti USA potvrdilo, že nic nenasvědčuje tomu, že by šlo o pokus o teroristický útok.

Bez elektřiny zůstaly podle agentur miliony lidí. Postižena byla města Miami, Doral, Westchester, Pembroke Pines, Boca Raton, ale i severněji položená místa. Podle mluvčího FPL by měly být dodávky elektřiny do všech míst obnoveny během deseti hodin.

Jen v okrsku Miami-Dade došlo následkem výpadků proudu v průběhu 20 minut k devíti dopravním nehodám. Důležité křižovatky proto začala řídit dopravní policie.

Některé nemocnice, ale také letiště musely přejít na záložní generátory. "Zaznamenali jsme jistý výkyv (v dodávce elektřiny) a (záložní) generátory hned naskočily," citoval server MiamiHerald.com mluvčí miamské nemocnice Jackson Memorial Hospital Lorraine Nelsonovou.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK