CME zvýšila čtvrtletní zisk o 178 procent

28.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hamilton 28. února (ČTK) - Americká společnost Central European Media Enterprises (CME), která v České republice mimo jiné vlastní televizi Nova, vytvořila ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku čistý zisk 72,99 milionu dolarů (asi 1,2 miliardy Kč). Meziročně je to nárůst o 178 procent. Tržby se zvýšily o 40 procent na 301 milionů dolarů.

Podnik v tiskové zprávě uvedl, že čisté tržby za celý loňský rok vzrostly o 39 procent na 840 milionů dolarů. Provozní zisk dosáhl 206 milionů dolarů a proti předchozímu roku se zvýšil o 65,4 milionu USD.

CME vlastní televizní stanice v šesti zemích střední a východní Evropy, kde je může sledovat asi 90 milionů lidí. Zdaleka nejvíce tržeb ale podnik generuje v České republice, kde kromě Novy ovládá ještě sportovní kanál Galaxie Sport a filmový kanál Nova Cinema.

Na Slovensku má CME stanici Markíza a rovněž Galaxii Sport. Vlastní i stanice v Chorvatsku (Nova TV), Rumunsku (Pro TV, Acasa, Pro Cinema, Pro TV International, Sport.ro a MTV), Slovinsku (Pop TV, Kanal A) a na Ukrajině (Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino, Citi). Akcie CME se obchodují na americkém trhu Nasdaq a na pražské burze.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK