Kurz koruny je téměř bez pohybů na 25,08 Kč/EUR a 16,61 Kč/USD

28.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. února (ČTK) - Česká měna se dopoledne vzdaluje od hranice 25,00 Kč/EUR, k dolaru se drží blízko hodnot středečních rekordů. V 10:45 SEČ byla koruna k euru na 25,08 Kč/EUR a obchodovala se kolem stejných hodnot jako před středečním závěrem. K americké měně oslabila o jeden haléř na 16,61 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka by se koruna na současné úrovni dnes mohla udržet. "Riziko představují odpolední americká data, která mohou zahýbat dolarem i akciemi," uvedl Vlk.

Viceguvernér České národní banky Miroslav Singer přišel v dnešním tisku se spekulací, že by za posledním posílením koruny mohla stát chystaná privatizace ruzyňského letiště nebo jiná transakce. Podle Vlka je velmi pravděpodobné, že by prostředky v případě vysoké hodnoty transakce byly konvertovány mimo trh tak, jak to ČNB učinila už v minulosti. "Případný investor by se ale mohl zajišťovat proti dalšímu posilování koruny," dodal Vlk.

Dolar se proti euru obchoduje těsně u hranice 1,51 USD/EUR. V 10:45 SEČ byl k euru na 1,5105 USD/EUR. "Kurz se stabilizuje po včerejším rychlém pohybu," doplnil Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK