CTY Group chce získat pražskou tiskárnu BOHEMIA PRINT

29.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 29. února (ČTK) - Firmu BOHEMIA PRINT chce koupit konkurenční Česká Unigrafie ze skupiny CTY Group. Tiskárna s více než půlmiliardovým ročním obratem zatím z většiny patří společnosti BPG. Unigrafie už o povolení fúze požádala Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), zjistila ČTK na jeho internetových stránkách.

Společnost CTY Group vznikla v roce 2005 z akciové společnosti Česká typografie. Do skupiny patří například firmy Metal Trade Comax, Teluria, Barvy a laky Hostivař, TOS či Modřanská potrubní či divize CTY Development, pod níž spadá několik logistických parků v Praze. Součástí skupiny slovenských podnikatelů Juraje Kamaráse a Ladislava Krajňáka je také Česká Unigrafie, která v roce 2006 utržila skoro tři čtvrtě miliardy Kč. Zaměstnává na 300 lidí.

Konkurenční BOHEMIA PRINT měla ve stejném roce tržby zhruba o 100 milionů nižší. Na rozdíl od Unigrafie ale byla v zisku.

Antimonopolní úřad teď musí posoudit dopad případného spojení na český trh. Na rozhodnutí má měsíc. Pokud se objeví komplikace, třeba fúzi napadne někdo z konkurentů, může se řízení protáhnout až na pět měsíců.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK