Siemens bude rozšiřovat výrobní kapacity v Mohelnici a Frenštátě

26.08.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Mohelnice (Šumpersko) 26. srpna (ČTK) - Koncern Siemens, který nedávno z ekonomických důvodů ohlásil prodej nebo uzavření své továrny na výrobu kolejových vozidel v Praze na Zličíně, rozšíří výrobu velkých elektromotorů ve svých provozech Siemens Elektromotory v Mohelnici na Šumpersku a ve Frenštátě na Novojičínsku. Informoval o tom mluvčí Siemensu pro Českou republiku Petr Sedláček.

Závody Siemensu v Mohelnici a ve Frenštátě pod Radhoštem podle Sedláčka kvůli enormní poptávce v oblasti velkých motorů zvýší produkci o dalších 130.000 kusů motorů a během příštího roku nabídnou 160 nových pracovních míst.

"Protože frenštátský závod již není možné dále rozšiřovat, přenese Siemens výrobu některých motorů do závodu v Mohelnici. Investice do výrobní haly ve výši 175 milionů Kč přinese 80 nových pracovních míst v lednu 2009 a dalších 80 míst během roku. Roční kapacita závodu tak vzroste na 1,760.000 kusů elektrických motorů, které se používají v nejrůznějších průmyslových aplikacích," uvedl bez dalších podrobností Sedláček.

Podle generálního ředitele firmy Siemens v České republice Pavla Kafky tím firma dokazuje, že je nedílnou součástí české ekonomiky. "Máme v současné době stovky volných pracovních míst, která nabízejí možnost uplatnění v nejrůznějších profesích," dodal.

Siemens patří mezi největší globální elektrotechnické a elektronické koncerny a celosvětově zaměstnává zhruba 400.000 lidí. V Česku Siemens podle Sedláčka v současné době patří s více než 18.500 zaměstnanci mezi největší zaměstnavatele. Vedení koncernu však nedávno rozhodlo o odchodu ze zličínské továrny kvůli údajnému nadbytku výrobních kapacit pro kolejová vozidla v Evropě. Firma na Zličíně zaměstnává necelou tisícovku lidí. Změny u Siemensu se netýkají pouze České republiky; po celém světě koncern propustí zhruba 17.000 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK