Česká spořitelna hlásí 43% nárůst v objemu poskytnutých spotřebitelských úvěrů

22.10.2008 | , Česká spořitelna
Tiskové zprávy


Zájem o spotřebitelské úvěry České spořitelny se stále zvyšuje. Od července do září letošního roku klienti sjednali celkem 75 955 spotřebitelských úvěrů v celkovém objemu 8,607 mld. Kč, což je o 43 % více než ve stejném období loňského roku. Průměrná výše spotřebitelského úvěru činila 111 760 Kč se splatností 6 let.

„Mezi poskytnutými spotřebitelskými úvěry je tradičně největší zájem o půjčku ve výši 50 000 Kč, zároveň se rychle zvyšuje počet stotisícových a dvousettisícových úvěrů,“ uvedl Martin Techman, ředitel Rozvoje obchodu České spořitelny. „Na rostoucím zájmu o spotřebitelské úvěry se odráží i fakt, že vyřízení úvěru jsme ještě více zrychlili a zjednodušili -  k vyřízení úvěru většinou stačí jen jeden průkaz totožnosti a většina klientů si tak peníze odnese doslova během několika minut,“ dodal Martin Techman.

Spotřebitelské úvěry nabízí celá pobočková síť České spořitelny, která v současné době čítá přes 640 prodejních míst. Pro více než milion klientů banka připravila předem schválené úvěrové produkty, jako je půjčka, kontokorent nebo Chytrá karta České spořitelny. Předschválené úvěrové produkty jsou dostupné také prostřednictvím internetového bankovnictví, telefonní linky klientského centra nebo dopisní formou. Úvěr je pak vyřízen v řádu minut, aniž by klient musel do pobočky, úvěrovou smlouvu klient obdrží poštou. 

Klient se může před neschopností splácet i pojistit. V případě zdravotních problémů nebo ztráty zaměstnání získá klient pojistné plnění na účet, který si sám zvolí. Pojištění schopnosti splácet je volitelné, měsíčně se pohybuje od 75 Kč.
Celkové portfolio spotřebitelských úvěrů České spořitelny k 30. září 2008 bylo 68,8 mld. Kč.
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy