Odvážnější investoři stále věří akciovým fondům

19.11.2008 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Na trhu se najde stále dost investorů, kteří věří, že vydělají i na nejdynamičtějších akciových podílových fondech.

„Zdá se, že odvážnější investoři testují trh i potenciál akciových trhů. Emoce často nutí lidi odkládat investice až do období, kdy trhy rostou, ale najdou se i tací, kteří na tyto emotivní faktory nedají. A není jich málo,“ domnívá se Jan Barta, generální ředitel ČSOB Investiční společnosti.

Podobně předvídaví byli v lednu tohoto roku zájemci o zajištěný fond ČSOB, jehož lukrativní výnos byl postaven na posílení amerického dolaru vůči euru, což bylo mnohými považováno za nepříliš reálné. Díky posílení dolaru tak zajištěný fond KBC Multisafe USD Absolute Performance 6 svým majitelům přináší velmi zajímavé zhodnocení vložených prostředků.

„Tento dolarový fond klienti nakupovali v době, kdy USD vůči EUR oslaboval a nikdo si nedovedl představit, že by velmi rychle mohl začít silně posilovat. Stačilo ale pár měsíců a situace na trhu se zcela změnila,“ okomentoval úspěch fondu Jan Barta. „Dolar byl v době úpisu na úrovni 1,47 EUR/USD. Podle předpokladů KBC byla rovnovážná úroveň odhadována na 1,10 – 1,25, což tehdy znělo jako pohádka. A dnes jsme již na 1,28 EUR/USD,“ dodal Barta. KBC Multisafe USD Absolute Performance 6 vydělal svým majitelům za necelý rok od svého vzniku přes 11 %, výkonnost fondu za posledních 6 měsíců představuje více než 42 % v české měně.

Vydělat v této době umí ale i další zajištěné fondy. Například fond ČSOB Středoevropské měny 1 zajistil svým majitelům roční výnos přes 8 %, více než 5,5 procentní výnos přináší zajištěný fond ČSOB Středoevropských šampiónů 1.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy