Svoboda na MMR odvolal šest vedoucích pracovníků

27.01.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. ledna (ČTK) - Nový ministr pro místní rozvoj Cyril Svoboda (KDU-ČSL) odvolal šest vedoucích úředníků ministerstva. Další vedoucí pracovníci byli přesunuti do jiných funkcí, řekl mluvčí MMR Hynek Jordán.

"Bylo to něco jako chirurgický řez, protože to bylo najednou," řekl dnes k personálním změnám nový ministr. Změny prý učinil ještě během prvního dne ve funkci, svého stranického šéfa Jiřího Čunka vystřídal Svoboda v pátek 23. ledna.

Ve funkci prvního náměstka Milana Půčka nahradil Jiří Stodůlka. Dalšího náměstka Jiřího Vačkáře vystřídal Jiří Koliba s tím, že Vačkář má být v nejbližší době jmenován vrchním ředitelem sekce cestovního ruchu.

Petr Hartmann byl odvolán z funkce ředitele odboru odpovědného za správu monitorovacího systému, který sleduje čerpání peněz z evropských fondů. Zastupováním funkce byl pověřen Jan Budík.

Další změna postihla místo vrchního ředitele sekce politiky bydlení. Tím byl dosud Jan Wagner, místo něho však Svoboda jmenoval Jaroslava Orla. Wagner je dosud také šéfem Státního fondu rozvoje bydlení.

V čele ředitelství úřadu skončil Josef Bednář a jeho funkce byla zrušená. Pozici vrchní ředitelky sekce řízení úřadu, která prý Bednářovu funkci nahradila, bude zastávat Zuzana Jelenová.

Martina Hovořáková byla odvolána z křesla vrchní ředitelky sekce prvního místopředsedy vlády a ministra. Její práci budou vykonávat Marie Bízová jako vrchní ředitelka sekce ministra a Martina Kaderová jako ředitelka odboru kabinetu. Jejich předchůdkyně prý kumulovala obě funkce.

Změna se odehrála také v čele odboru publicity MMR, kde Petra Břinčila vystřídala Alena Prejzová. Vedoucím tiskového oddělení se stal Daniel Váňa. Antonína Jurigu ve funkci ředitele odboru poradců nahradil David Macek.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK