Úrok 3,6 % na spořicím účtu od GE Money Bank je stále nejvyšší na trhu

20.02.2009 | , GE Money Bank
Tiskové zprávy


GE Money Bank přišla 9. února na trh s akční nabídkou spořicího účtu Genius Plus, který má ve srovnání s konkurenčními nabídkami velkých bank na trhu nejvyšší úrokovou sazbu 3,6 procenta ročně.

I přesto, že některé banky úročení na obdobných produktech v poslední době snížily (viz tabulka), GE Money Bank svou sazbu nemění. Strategií GE Money Bank totiž je, aby úročení spořicího účtu Genius Plus bylo neustále vyšší než nabízí konkurence. Akční spořicí účet Genius Plus si mohou klienti otevřít do konce dubna 2009.

Srovnání sazeb na spořicím účtu

Tabulka zahrnuje nejvyšší možnou úrokovou sazbu dle úrokových lístků jednotlivých bank k 18. 2. 2009.

Banka GE Money Bank LBBW Bank Poštovní spořitelna ING Česká spořitelna Komerční banka mBank
Produkt spořicí účet Genius Plus LBBW spořicí účet Červené konto ING Konto Spořicí účet KB Spořicí konto eMAX
Úroková sazba p.a. 3,6% 3,0% 3,0% 3,0% 3,0% 3,0% 2,7%
 

„Spořicí účet Genius Plus je naší reakcí na sílící poptávku na trhu – lidé se v době finanční krize více kloní ke spoření, vytváří si finanční rezervu. Ke svým penězům však potřebují mít neomezený přístup – nechtějí, aby byly vázány na termínovaném vkladu. Tento požadavek splňuje spořicí účet. Současně je však pro klienty velmi podstatná úroková sazba – proto nabízíme na novém spořicím účtu Genius Plus nejvyšší sazbu na trhu mezi konkurenčními bankami,“ řekl Petr Kursa, manažer spořicích produktů GE Money Bank.

Podívejme se nyní na to, co vše tento účet nabízí:

  •  Při zůstatku od 40 000 Kč má spořicí účet Genius Plus vynikající úročení 3,6 % ročně
  •  Okamžitý a snadný přístup k penězům přes Internet Banku (klient ji získává zdarma).
  •  Není nutné měnit banku - spořicí účet Genius Plus je možné založit i bez běžného účtu.
  •  Založení, vedení i zrušení spořicího účtu Genius Plus je zdarma.
  •  Veškeré příchozí platby jsou zdarma.
  •  Tři odchozí elektronické platby měsíčně jsou zdarma.
  •  Srozumitelnost – účet si lze pojmenovat.

„O tom, že jsme nabídkou spořicího účtu Genius Plus všechny překvapili a vystihli poptávku na trhu, svědčí jak vyjádření některých našich konkurentů a analytiků v médiích, tak skvělé dosavadní výsledky. Jsem si jistý, že všechny brzy přesvědčíme o udržitelnosti naší strategie,“ řekl Ondřej Lokvenc, manažer běžných účtů, GE Money Bank. „Naším cílem je, aby sazba na tomto účtu byla stále jedna z nejvyšších na trhu, a byla tak pro klienty atraktivní.“

Spořicí účet Genius Plus je možné založit na kterékoliv z 221 poboček GE Money Bank. Banka tento akční produkt nabízí jen do konce dubna 2009. Klienti, kteří si otevřou účet do toho data, budou moci z jeho akčních výhod čerpat i nadále, ostatní klienti budou moci využít širokou nabídku ostatních depozitních produktů.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy