Jak může student ušetřit za dopravu?

18.04.2002 | , Finance.cz
Domovská stránka


Jak ušetří student díky státním dotacím? Když studenti dojíždějí do školy na delší vzdálenosti, tak je to stojí nejen čas, ale i peníze. Pro některé rodiče to může být docela díra do rozpočtu.

Téma: Jak ušetří student díky státním dotacím?

Když studenti dojíždějí do školy na delší vzdálenosti, tak je to stojí nejen čas, ale i peníze. Pro některé rodiče to může být docela díra do rozpočtu. Například při každodenním dojíždění z Prostějova do Brna, což je asi 60 km, zaplatí student za měsíc asi 2.000 korun a to jenom za dopravu. Možná však nevíte, že si můžete zažádat o příspěvek na dopravu. Ten tedy můžete dostat, když vaše dítě dojíždí do školy mimo obec trvalého bydliště. Při dojíždění do základní školy je příspěvek poskytována bez ohledu na příjem rodiny.
Když však vaše dítě už vyšlo ze základní školy, tak můžete příspěvek na dopravu dostat jen v případě, že příjem rodiny za předchozí kalendářní rok nepřesáhl dvojnásobek životního minima. Životní minimum je v současné době pro rodiče se dvěma dětmi ve věku 15 - 26 let 12.420 korun. A pro získání příspěvku nesmí průměrný příjem této rodiny přesáhnout 24.840 korun. Výši příspěvku pak stanoví sociální odbor v místě vašeho bydliště podle druhu školy a četnosti dojíždění.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka