Říman: MPO připravilo stěhování úředníků

06.05.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. května (ČTK) - Ministerstvo průmyslu a obchodu již dokončilo přípravu projektu stěhování několika stovek úředníků ministerstva a jeho podřízených organizací ze 13 budov v Praze do jediné novostavby. Rozhodnout by o něm měl nový ministr průmyslu a obchodu, který se funkce ujme nyní nebo po podzimních volbách. Novinářům to dnes řekl ministr průmyslu a obchodu v demisi Martin Říman.

Říman ještě před pádem vlády Mirka Topolánka odhadl, že úředníci by mohli být přestěhování do nového administrativního sídla do konce roku 2011. "Dnes je to ve fázi, že jsme v podstatě papírově připraveni," uvedl ministr. Tento projekt považuje za jeden ze svých neúspěchů, protože se jej nepodařilo dotáhnout do konce. Říman ale zároveň podotkl, že stěhování MPO bylo naplánováno na celé jeho funkční období.

Plán na sestěhování úředníků MPO do jedné budovy měla podle původního harmonogramu projednat vláda na přelomu května a června a v létě pak mělo být vyhlášeno výběrové řízení. MPO počítalo s tím, že příští rok na jaře podepíše s vítězem smlouvy.

Nový ministr průmyslu a obchodu by podle Římana měl po nástupu do funkce zhodnotit, zda má smysl v projektu pokračovat. "Pokud si to (projekt) přečte a zhodnotí to racionálně, tak v tom pokračovat bude, protože to smysl má," uvedl.

Projekt MPO počítá s tím, že 13 svých budov stojících na území hlavního města vymění za nový administrativní komplex v Praze. Součástí zakázky má být nejen stavba nové budovy, ale také její provoz. Stát by zásluhou výměny 13 budov za nové administrativní sídlo podle Římana ušetřil.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK