Koruna dopoledne mírně oslabila na 25,70 Kč/EUR a 18,22 Kč/USD

02.07.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. července (ČTK) - Česká měna v průběhu dnešního dopoledne k oběma hlavním světovým měnám mírně oslabila. Ve srovnání se středečním závěrem koruna krátce po 10:30 ztratila vůči euru pět haléřů na 25,70 Kč/EUR. Kurz k dolaru klesl o sedm haléřů na 18,22 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika společnosti Patria Finance Tomáše Vlka mírně umazávají středeční zisky kromě koruny i další středoevropské měny. "Kalendář na dnešek je nabitý událostmi a v pátek je v USA svátek. To je motivace pro výběr zisků z předchozích dní," dodal Vlk.

Nové události se však podle něj nečekají z Česka ani z regionu. "Zdejší měny by tak měly nadále sledovat především akcie na hlavních trzích," míní Vlk.

Měsíční data o změně zaměstnanosti přijdou z amerického trhu práce. "Za červen se čeká úbytek 365.000 pracovních míst a nárůst nezaměstnanosti na 9,6 procenta. Vedle toho vyjdou žádosti o dávky v nezaměstnanosti a průmyslové objednávky v USA," doplnil Vlk s tím, že velkou pozornost by ale tentokrát na sebe strhnout neměly.

Spolu s dnešní korekcí na hlavních trzích se podle Vlka uvolnil tlak na americký dolar, který se vzchopil na hladinu 1,4080 USD za euro. Krátce po 10:30 se dolar k euru obchodoval na 1,4096 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK