Indexy Dow, S&P 500 zvedl útěk k defenzivním akciím

07.07.2009 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Index amerických blue chips Dow Jones v pondělí vzrostl a širší S&P 500 se v závěru seance zotavil, když se investoři v obavách o sílu...

...ekonomického zotavení narychlo přesunuli k defenzivním titulům.

Index Nasdaq však oslabil s tím, jak investoři opouštěli technologický sektor, který bývá více odkázán na vývoj ekonomického cyklu.

Americké akcie na jaře prudce vystoupaly na základě série zpráv, jež ukázaly, že na tom ekonomika již snad není tak bídně jako na začátku roku. Investoři však v poslední době chtějí vidět skutečné důkazy udržitelného zotavení.

Akcie na Wall Street se po většinu pondělní seance držely v minusu, než je v poslední hodině obchodování podpořil přesun do sektorů, jimž se obvykle lépe daří v utlumené ekonomice.

Farmaceutická firma Merck & Co <MRK.N> uzavřela růstem o 3,3 procenta, zatímco výrobce spotřebního zboží Kraft Foods <KFT.N> přidal 1,9 procenta.

Pondělní zpráva institutu ISM o aktivitě v sektoru služeb Spojených států za červen sice dopadla lépe, než se čekalo, přesto však nedokázala uklidnit všeobecné obavy, které minulý týden vzbudily nečekaně slabé červnové údaje o nezaměstnanosti.

Index amerických blue chips Dow Jones <.DJI> v pondělí vzrostl o 0,53 procenta na 8324,87 bodu, širší index Standard & Poor's 500 <.SPX> posílil o 0,26 procenta na 898,72 bodu. Technologický index Nasdaq Composite <.IXIC> však klesl o 0,51 procenta na 1787,40 bodu.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK