Akcie v USA zřejmě zahájí seanci mírně níž

07.07.2009 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké akcie zřejmě zahájí úterní seanci mírným poklesem, když sílí obezřetnost investorů před výsledkovou sezonou a spekulace o potřebě...

...druhého stimulačního balíčku podtrhly obavy o stav americké ekonomiky.

V náznaku obtíží se zotavením hospodářství z půldruhého roku trvající recese uvedl člen poradního sboru administrativy prezidenta Baracka Obamy, že by Spojené státy měly plánovat možné poskytnutí druhého kola podpůrných prostředků pro ekonomiku.

"Všechno teď čeká na výsledky, abychom viděli, co firmy vykazují a jaké výhledy poskytují pro druhé pololetí," řekl Dan Greenhaus, analytik z Miller Tabak & Co.

"Je ohromný rozdíl mezi omezením smršťování ekonomiky a skutečným růstem, a právě s tímhle se zejména akciové trhy právě teď potýkají."

Výsledkovou sezonu ve středu zahájí svými kvartálními čísly hliníkárna Alcoa <AA.N>, jež vydá svou zprávu jako první titul z báze indexu blue chips Dow Jones. Trh čeká, že světová jednička v branži oznámí třetí kvartální ztrátu v řadě.

V 15:25 klesaly futures na index Standard & Poor's 500 <SPc1> o 0,3 procenta, futures na technologický index Nasdaq 100 <NDc1> ubíraly 0,2 procenta.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK