Wall Street se asi nepatrně zotaví po zprávě MMF

08.07.2009 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké akciové futures ve středu ukazovaly na otevření trhu bez větších změn po propadu na 10týdenní minimum v závěru minulé seance,...

...zatímco nervózní investoři čekali na zahájení čtvrtletní výsledkové sezony.

Futures se nicméně mírně zotavily po zprávě Mezinárodního měnového fondu (MMF), jenž v rámci zveřejnění aktualizovaných ekonomických prognóz uvedl, že se globální ekonomika začíná vymaňovat z recese.

Po několikaměsíčním růstu trhu na Wall Street, který vynesl širší index S&P 500 z březnového 12letého dna, chtějí investoři vidět skutečné důkazy, že se ekonomika zotaví z hluboké recese.

Výsledky firem však budou pravděpodobně slabé. Hliníkárna Alcoa <AA.N>, předzvěst zdravotního stavu ekonomiky, má podle očekávání ve středu večer oznámit třetí ztrátu v řadě poté, co na trzích prudce klesla poptávka po hliníku.

Navzdory slabosti ekonomiky by se však investoři mohli nechat zlákat výhodnými nákupy po úterním poklesu trhu o 2 procenta [ID:nSCH824105].

"(Makléři) při včerejším závěru tvrdě prodávali a teď budou vyčkávat, co se bude dít, takže tento volný prostor umožní trhu, aby se znovu odrazil trochu výš," řekl Marc Pado, stratég ze společnosti Cantor Fitzgerald & Co v San Francisku.

"Nedá se ale říct, že by se doopravdy nakupovalo."

Futures na index S&P 500 <SPc1> i technologický Nasdaq 100 <NDc1> v 15:15 SELČ posilovaly shodně o 0,2 procenta.

Technologický sektor zřejmě zaujme zpráva, že firma Google <GOOG.O> plánuje přímý útok na klíčový segment společnosti Microsoft <MSFT.O>. Google v úterý oznámil, že ve druhé polovině příštího roku spustí nový operační systém pro osobní počítače.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK