Koruna se obchoduje bez výraznějších změn

10.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. srpna (ČTK) - Česká měna si v úvodu nového týdne drží zisky, které si připsala v závěru toho uplynulého po zveřejnění pozitivních dat z trhu práce v USA. Po 11:00 se obchodovala na 25,82 Kč/EUR, kde stála při pátečním závěru. Proti dolaru byla naopak o pět haléřů slabší a její kurz se pohyboval na úrovni kolem 18,19 Kč za dolar, vyplývá z informací serveru Patria Online.

Na nejnovější čísla o vývoji spotřebitelských cen a nezaměstnanosti koruna nereagovala. "Data z domácí ekonomiky považujeme pro českou měnu za neutrální. Pokles inflace byl sice o něco výraznější, ale mělo by jít o krátkodobou záležitost. Tento vývoj podle nás nepřesvědčí centrální banku k další akci," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Na programu dnes nejsou ani žádné podstatné události ve světě. Trh si tak podle Vlka zřejmě počká až na středeční zasedání americké centrální banky a její pohled na současnou situaci.

Páteční statistiky z amerického trhu práce podpořily i dolar, který se podle Vlka usazuje na hladině 1,4200 USD/EUR a momentálně se obchoduje na 1,4190 za euro. Ještě v pátek dopoledne před publikováním údajů se pohyboval v kurzu 1,436 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK