Allianz vyplácí pojistné plnění prvním klientům a obnovuje uzavírání smluv

21.08.2002 | , Finance.cz
Domovská stránka


V pondělí Allianz začala vyplácet pojistné plnění prvním klientům. Také od 20.8.2002 obnovila uzavírání majetkových smluv, přičemž sazby se zatím měnit nebudou.

Likvidátoři pojišťovny již navštívili několik set klientů a postupně vyřizují jejich pojistné události. První výplaty pojistného plnění tak budou mít klienti na svých účtech již v průběhu tohoto týdne.  Jedná se zejména o klienty z jižních a západních Čech (Strakonicko, Plzeňsko) a severních Čech.

"V terénu se pohybujeme již od minulého čtvrtka. Postupujeme v podstatě současně s opadající vodou, takže naši likvidátoři se již pohybují ve všech postižených oblastech. Mnohdy máme problémy se do postižených oblastí vůbec dostat. Velmi výrazně nám pomáhá speciální označení automobilů, které používají naše mobilní týmy", řekl Milan Maxima, ředitel úseku likvidace pojistných událostí.

Pojišťovna zatím eviduje cca 1000 pojistných událostí. Odhad celkových škod, které povodeň způsobila klientům Allianz již přesáhl 1 miliardu Kč.  

Dne 14.8. 2002 pozastavila pojišťovna sjednávání pojištění majetku, v ohrožených nebo již dokonce zatopených oblastech ČR. Stejně potupovaly i ostatní pojišťovny.  S platností od 20.8.2002 pojišťovna opět obnovila možnost sjednávat majetkové pojistné smlouvy. Klienti si tedy mohou uzavřít pojištění domácností a budov. Pojišťovna také rozhodla, že pojistné sazby zatím zůstanou beze změny. 
 

Autor článku

Elena Ondrová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Domovská stránka