Koruna dopoledne mírně zpevnila vůči euru i dolaru

20.10.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. října (ČTK) - Česká měna dopoledne mírně zpevnila vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:15 koruna v porovnání s pondělním závěrem posílila o dva haléře na 25,75 Kč/EUR; o dva haléře si polepšila i k dolaru na 17,21 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka po úvodním pokusu o navýšení zisků přišel návrat na pondělní hladinu. "Z regionu žádné podstatné zprávy nechodí, dnešní statistiky maďarských mezd trh těžko nějak ovlivní," dodal.

Dolar se již přiblížil psychologické hranici 1,50 USD/EUR, od které následně dokázal odstoupit, kolem 10:15 se obchodoval na 1,4963 USD/EUR. Další tlak na oslabování americké měny a pokusy o překonání psychologické hranice podle Vlka zřejmě brzy přijdou. Zabránit by jim mohlo jen zklamání novými firemními výsledky, které by přineslo citelnější korekci akcií a komodit, míní analytik.

Trh dnes čeká na zářijové statistiky vydaných stavebních povolení a zahájených staveb z USA, uvedl Jan Vejmělek z Komerční banky. Budou zveřejněny také zářijové ceny průmyslových výrobců a ukazatel ABC spotřebitelské důvěry, doplnil.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK