Cenu za bezpečnost práce získalo 19 podniků, za podporu zdraví 11

20.10.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. října (ČTK) - Ocenění za bezpečnost práce "Bezpečný podnik" dnes získalo 19 firem a institucí působících na území České republiky, dalších 11 podniků pak obdrželo cenu "Podnik podporující zdraví". Osvědčení si dnes od představitelů ministerstva práce a sociálních věcí a ministerstva zdravotnictví převzali zástupci podniků.

Mezi 19 oceněnými za bezpečnost práce byla řada podniků, které získaly tento titul poněkolikáté. Například společnost MP Krásno, Biocel Paskov a Synthos Kralupy jsou držiteli tohoto ocenění počtvrté, a jsou tak rekordmany soutěže, v níž je od roku 1996 celkem 53 oceněných firem. Potřetí získala tuto cenu například společnost Kostelecké uzeniny či Pražská teplárenská.

Program Bezpečný podnik je pod záštitou ministerstva práce a sociálních věcí a Státního úřadu inspekce práce. "Tento program má smysl proto, že dobré pracovní podmínky přispívají k lepší spokojenosti zaměstnanců, k vyšší produktivitě a konkurenceschopnosti firem. Potvrzením je fakt, že rok od roku zájemců o titul přibývá," řekl ministr práce a sociálních věcí Petr Šimerka.

Ocenění "Podnik podporující zdraví" si odnesly společnosti ve dvou základních kategoriích. V kategorii malé a střední podniky získaly cenu Ferring Léčiva a Základní škola Vsetín.

Ve druhé kategorii pro velké podniky, které zaměstnávají více než 250 zaměstnanců, nejvyšší ocenění získaly Nestlé Česko, Johnson Controls automobilové součástky, Honeyewell a ECK Generating. Druhé místo obsadily Pramet Tools, Krajský úřad kraje Vysočina a F.X. Meiller Slaný. A na třetím místě se umístily T-Mobile Czech Republic a Lohmann&Rauscher. "Všechny oceněné podniky se vyznačují vysokou úrovní péče o zdraví zaměstnanců a zaměřením na preventivní aktivity v oblasti podpory zdraví," řekla Anežka Sixtová z ministerstva zdravotnictví, které společně se Státním zdravotním ústavem tento projekt pořádá.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK