Česká koruna dnes mírně oslabila vůči euru i dolaru

20.10.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. října (ČTK) - Česká měna dnes mírně oslabila k euru i dolaru. V 17:00 ztratila proti pondělnímu závěru k euru čtyři haléře a její kurz byl na úrovni 25,81 Kč/EUR. K dolaru byl pak její kurz slabší také o čtyři haléře na hodnotě 17,27 Kč/USD. Vyplývá z údajů Patria Online.

"Koruna odpoledne ubrala na síle a stáhla se až na 25,82 Kč/EUR. Z domova totiž přišel negativně laděný komentář viceguvernéra Singera, který opět nadnesl možnost dalšího snížení sazeb. Neopomněl zmínit, že banka může použít i jiné nástroje," uvedl Tomáš Vlk z Patria Finance. Singer zároveň uvedl, že nejnepříjemnější období pro ekonomiku spojené s vysokou nezaměstnanosti ještě přijde.

Podle Jana Vejmělka z Komerční banky je možné ve středu očekávat klidný charakter obchodování. "Domácí ekonomický kalendář bude opět prázdný. Žádný významnější ukazatel pak nebude zveřejněn ani z regionu či ze světa," informoval Vejmělek.

Dolar dnes nejprve ztrácel, ale odpoledne se mu dařilo využít poklesu akcií a ropy k lehké korekci, když krátce po 17:00 se obchodoval na hodnotě 1,4927 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK