Nové vedení ČSA se zaměří na náklady, zisk čeká v roce 2011

20.10.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. října (ČTK) - Nové představenstvo Českých aerolinií (ČSA) se zaměří zejména na redukci nákladů a využití možných synergií s Letištěm Praha. Zároveň bude aktivně posilovat možné výnosy zejména v oblasti distribuce letenek nebo aktivní marketingové politiky. Vyplývá to z návrhu dlouhodobé stabilizace ČSA, kterou připravil nový předseda představenstva Miroslav Dvořák ve spolupráci s firmou Deloitte a kterou dnes projednala nová dozorčí rada ČSA.

Konzervativní prognóza, z níž tento program vychází, počítá v letošním roce se ztrátou 3,2 miliardy Kč a s mírnou ztrátou v roce 2010. Do černých čísel by se České aerolinie mohly dostat v průběhu roku 2011.

"Nutným předpokladem je pokračování v započatých projektech tak, aby likvidita společnosti byla zachována a posílena, byly významně sníženy provozní náklady a definován rozsah majetku, který je nutný pro klíčové podnikání společnosti. "České aerolinie se díky tomu mohou vrátit mezi významné tuzemské ziskové firmy," uvedl předseda dozorčí rady Českých aerolinií Miroslav Zámečník.

Návrh dlouhodobé stabilizace ČSA ověřuje reálnost nákladů, s nimiž pracovalo předchozí vedení, v oblasti výnosů je konzervativní, dodává tisková zpráva.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK