Většina tepláren letos nezvýšila ceny tepla pro domácnosti

21.10.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. října (ČTK) - Většina tuzemských tepláren letos nezvýšila ceny tepla pro domácnosti. Příští rok ale mnohé teplárenské firmy již plánují navýšení cen tepelné energie, a to většinou do pěti procent. Vyplývá to z průzkumu Teplárenského sdružení ČR, který byl zaměřen na ceny tepla v topné sezóně 2009/2010. Průzkumu se zúčastnilo 24 členů sdružení zastupujících 33 teplárenských společností, které zásobují teplem celkem 1,1 milionu domácností.

Předseda výkonné rady Teplárenského sdružení ČR Alexej Nováček dnes novinářům řekl, že 73 procent oslovených tepláren letos cenu tepla nezměnilo. Zhruba 12 procent tepláren ji snížilo až o pět procent, stejný podíl tepláren je snížil o více než pět procent. Naopak zvýšení cen tepla o více než pět procent v průzkumu oznámila tři procenta tepláren.

Příští rok hodlá zvýšit ceny tepla až o pět procent 46 procent tepláren. Se zvýšením cen tepelné energie o více než pět procent počítá 15 procent tepláren, cenu na letošní úrovni hodlá ponechat 21 procent teplárenských společností, devět procent očekává pokles až o pět procent a devět procent zatím neví, jak se budou jejich ceny tepla příští rok vyvíjet.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK