Akcie Apple stouply na nový denní rekord 205,50 dolaru

21.10.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 21. října (ČTK) - Akcie počítačové firmy Apple dosáhly nové denní rekordní ceny 205,50 dolaru. Pomohly jim v tom čtvrtletní výsledky hospodaření a optimistický výhled zisků v odvětví, napsala dnes agentura Reuters.

Po dosažení denního maxima emise Apple mírně oslabila na 205,20 dolaru, stále se ziskem 3,2 procenta proti předchozí závěrečné ceně. Výrobce počítačů Mac, mobilů iPhone a multimediálních přehrávačů iPod v pondělí svými výsledky překonal očekávání Wall Street.

Apple vykazuje jen slabý pokles prodeje, přestože hospodářská recese zasáhla spotřebitelské výdaje. Čistý zisk Apple za čtvrtletí do 26. září stoupl meziročně o 47 procent na 1,67 miliardy dolarů (zhruba 28,7 miliardy Kč). Počty prodaných Maků vzrostly o 17 procent.

V úterý pak Apple spustil prodej inovovaných počítačů Macintosh. Nové verze modelů iMac, MacBook a Mac Mini mají firmě přilákat zákazníky během vánoční sezony. Počítače jsou zpravidla rychlejší, některé mají nový design, nižší hmotnost a lepší grafiku. Apple také představil bezdrátovou myš Magic Mouse, která reaguje na tlak a tah prstů místo běžných tlačítek.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK