Akcie v USA dopoledne mírně vzrostly díky firemním výsledkům

21.10.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 21. října (ČTK) - Akcie velkých amerických korporací dopoledne na Wall Street vzrostly o třetinu procenta. Investory povzbudily čtvrtletní výsledky firem s řadou bank včetně Morgan Stanley, US Bancorp a Wells Fargo.

Index Dow Jones se v poledne newyorského času zvýšil o 0,32 procenta na 10.073,8 bodu. Index trhu s technologickými tituly Nasdaq Composite stoupl na 2174,1 bodu se ziskem jedné poloviny procenta.

Bankám sice vzrostly ztráty z úvěrů, jejich výsledky hospodaření za červenec až září ale byly lepší, než se očekávalo. Ztráty z půjček investorům připomněly, že má ekonomika jako celek potíže, i když se sektor finančních služeb oživuje.

Minulý týden se o vyšších ztrátách z úvěrů zmínily i bankovní giganty Bank of America, JPMorgan Chase & Co. a Citigroup. Ukazuje se, že spotřebitelé i podniky mají stále potíže se splácením toho, co si půjčili.

Z ostatních společností, které dnes předvedly své bilance hospodaření, si všechny nevedly dobře. Pokles příjmů vykazují například aerolinie, napsala agentura AP. Polední hodnoty indexů jsou z Yahoo! Finance.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK