Bankou roku Česká spořitelna, pojišťovnou Kooperativa

21.10.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. října (ČTK) - Bankou roku se v hlasování odborníků stala Česká spořitelna před Komerční bankou a loni vítěznou Raiffeisenbank. Bankéřem roku byl vyhlášen generální ředitel České spořitelny Gernot Mittendorfer. Postavení nejlepší pojišťovny obhájila Kooperativa. Výsledky osmého ročníku soutěže Fincentrum Banka roku dnes vyhlásili organizátoři.

Předseda organizačního výboru ocenění Petr Stuchlík řekl, že se počty získaných bodů nezveřejňují, ale Česká spořitelna vyhrála hlavní kategorii s náskokem. Podle něho na to mělo vliv i to, že v době krize na finančních trzích a následné recese zůstala pro spoustu Čechů jistotou.

Důvěru klientů v Českou spořitelnu potvrdila i kategorie 'nejdůvěryhodnější banka roku', v níž o pořadí rozhoduje průzkum agentury STEM/MARK mezi veřejností. V tomto hodnocení byla druhá Komerční banka a třetí ČSOB.

Nejdynamičtější bankou se stala Raiffeisenbank, která podle Stuchlíka dokázala úspěšně převzít firmu eBanka a nadále vykazuje růst. Pořadí stavebních spořitelen již osmý rok po sobě ovládla Modrá Pyramida a mezi penzijními fondy naopak vůbec poprvé uspěla společnost Allianz.

Soutěž Fincentra se snaží upozornit na finanční instituce působících v ČR a jejich služby a produkty. Základním kritériem je zaměření na drobnou klientelu. V minulých ročnících se soutěž jmenovala MasterCard Banka roku. K dalším soutěžím na finančním trhu patří například Zlatá koruna nebo ocenění Hospodářských novin.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK