Aktivisté Greenpeace demonstrovali před ministerstvem průmyslu

26.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. listopadu (ČTK) - Zhruba 15 až 20 členů ekologického hnutí Greenpeace dnes protestovalo před budovou ministerstva průmyslu a obchodu proti prolomení těžebních limitů na uhlí v severních Čechách. Aktivisté přijeli s bagrem vybaveným demoliční koulí a s transparenty "Dobývací prostor - vstup zakázán" a "Zde je uhlí - demolice MPO".

"Chtěli jsme dát panu ministrovi Tošovskému a jeho kolegům poznat, jaké to je, když vám někdo hrozí zbouráním domů. Ti lidé si zřejmě nepřipouští, že prolomení limitů na uhlí bude mít drastický vliv na život místních lidí," řekl ČTK Ondřej Hogen z nejvíce ohrožené obce Horní Jiřetín, kde jeho rodina žije nepřetržitě od 19. století.

Podle Matyáše Vitíka z tiskového oddělení MPO by se příští týden v pátek měla uskutečnit schůzka ministra průmyslu a obchodu Vladimíra Tošovského s nevládními organizacemi Hnutí Duha a Greenpeace a jednat o celé koncepci státní energetické politiky. To poté potvrdil i sám ministr Tošovský, jenž přítomným novinářům ovšem řekl, že "prolomení limitů na uhlí je účelově vytahováno z celého spektra opatření v rámci připravované koncepce."

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK