Asiana opouští trh pravidelné autobusové dopravy

26.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. listopadu (ČTK) - Společnost Asiana opouští po letech válek s konkurenční Student Agency trh pravidelné autobusové dopravy. Od 13. prosince přestane jezdit na trase Karlovy Vary - Praha - Jihlava - Brno a svých deset autobusů bude používat jen na nepravidelnou dopravu na objednávku, například pro cestovky nebo hokejové kluby. Uvedl to server iDNES.cz.

"Pravidelné dopravě se už nebudeme věnovat," řekl serveru majitel Asiany Alexej Litvin. Firma byla první, kdo na dálkové trasy nasadil v Česku luxusní autobusy, postupně ji ale vytlačila společnost Student Agency. Obě firmy se přitom pustily do boje kvůli tomu, že se hádaly o označení "jednička na trhu letenek".

Podle serveru cestující z boje dvou rivalů dosud vytěžili vyšší kvalitu autobusové dopravy a nižší ceny.

Majitelé obou firem se netají značnou nenávistí jeden vůči druhému. Asiana ještě na podzim zkusila návrat na linku do Brna, ale neúspěšně, provoz byl ztrátový. Jejich spor zaměstnává dosud kvůli údajnému dumpingu antimonopolní úřad, u soudu je i spor o světla pro autobus, která měl odcizit bývalý zaměstnanec Asiany a prodat je Student Agency, píše server.

Portál Megabus.cz, který Asiana provozuje i pro další dopravce, zůstane dál bez omezení, napsal dnes server iDNES.cz.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK