Sony chce až polovinu televizorů nabízet s trojrozměrným obrazem

26.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tokio 26. listopadu (ČTK) - Třetina až polovina televizorů od japonské Sony bude do fiskálního roku 2013 doplněna funkcemi trojrozměrného obrazu. První takové přístroje slíbila firma už na příští rok. Viceprezident Sony Hiroši Jošioka dnes ale zároveň připustil, že ztrátové výrobě televizorů Sony chybí technologie a možnost vyrábět displeje vlastními silami.

Trojrozměrné zobrazení vyvolává dojem, že obraz má hloubku a že z obrazovky téměř vyčnívá do prostoru. Technologie ale vyžaduje speciální brýle. Sony se na tuto oblast, na niž se chystají i její rivalové, dívá optimisticky.

Podnik ale v technologiích plochých televizorů za konkurenty zaostává, například za Samsungem z Jižní Koreje. Jošioka připustil, že nutnost nakupovat panely od Samsungu je jedním z důvodů, proč má gigant Sony proti konkurentům zpoždění na trhu s novou technologií velmi tenkých televizorů LED. S nimi si Samsung naopak vede v prodeji úspěšně. Na dotaz, kdy bude mít Sony vlastní displeje, odmítl Jošioka odpovědět.

"Sony zaostala, protože ji zaměstnala vlastní restrukturalizace," uvedl analytik trhu s elektronikou z tokijské divize Credit Suisse. Zároveň namítl, že televizory s možností trojrozměrného obrazu se zřejmě nebudou prodávat ve velkém, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK