Heineken ukončil v lounském pivovaru provoz stáčecí linky

27.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Louny 27. listopadu (ČTK) - Heineken dnes ukončil z úsporných důvodů provoz stáčecí linky lahví v Lounském pivovaru. Celkem 29 zaměstnancům budou zrušena pracovní místa, Heineken s nimi bude jednat o možnosti nalezení uplatnění buď přímo v Lounech, nebo v některém jiném z provozů Heinekenu. Pivo se bude v Lounech vařit i nadále, stáčet se ale bude v pivovaru ve Velkém Březně na Ústecku, informovala ČTK mluvčí Heinekenu Kateřina Beuteová.

Heineken se snaží ukončením výroby ušetřit a udržet tak konkurenceschopnost na českém trhu i na exportních trzích. "Změny v portfoliu značek a obalů vyústily v nedostatečné využití stáčecí linky pro lahve v lounském pivovaru. Stáčírna lahví v Lounech nyní vykazuje nejnižší efektivitu a produktivitu ze všech lahvových provozů naší společnosti," uvedla Beuteová.

V Lounech se také vyskytly opakované problémy s kvalitou piva stáčeného do lahví a s bezpečností výroby lahvového piva. Problémy vedly k opakovaným stížnostem na kvalitu. Stáčírna lahví je ve špatném technickém stavu a její modernizace by znamenala rozsáhlé investice. "Taková investice se nejeví smysluplná vzhledem k tomu, že kapacita lahvové stáčecí linky v Lounech není pro nás nutně potřebná," uvedla Beuteová.

Značka Louny má nadále hrát důležitou roli v portfoliu Heinekenu jak v domácím, tak i v exportním měřítku. "Jsme si dobře vědomi jejího významu v lounském regionu a její obliby u místních zákazníků a konzumentů," dodala Beuteová. Heineken chce pokračovat v podpoře značky formou dalších investic do propagace a zůstane sponzorem lokálních sportovních, společenských a kulturních událostí na Lounsku.

Heineken v České republice vlastní pivovar Starobrno a Královský pivovar Krušovice a loni se dohodl na koupi ústecké společnosti Drinks Union, která sdružuje pivovary Krásné a Velké Březno, Louny a Kutná Hora. Heineken je trojkou na českém trhu a jeho zdejší pivovary loni vyrobily 2,8 milionu hektolitrů piva. V červnu firma oznámila, že uzavře pivovary ve Znojmě a Kutné Hoře.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK