Dnes večer začne vysílat česká mutace hudební televize MTV

29.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. listopadu (ČTK) - Dnes ve 21:00 začne vysílat česká mutace hudební televizní stanice MTV. Program by měl být dostupný pro 1,5 milionu diváků. MTV bude čtvrtým programem pod hlavičkou televize Nova. Na hudební televizní scéně vytvoří konkurenci stanici Óčko.

Cílovou skupinou obou televizí jsou lidé ve věku 15 až 34 let. Komerční úspěšnost české MTV se podle generálního ředitele Novy Petra Dvořáka bude odvíjet od vývoje trhu a od toho, kolik diváků program zasáhne.

Podle generálního ředitele Óčka Jiřího Balvína a také podle Dvořáka si programy nebudou příliš konkurovat, jelikož se od sebe zásadně liší.

Nova kromě svého hlavního programu provozuje kanály Nova Cinema a Nova Sport. Právě jmenovanými programy vyčerpala nárok na digitální licence v průběhu digitalizace, což znamená, že MTV se může objevit v pozemních digitálních multiplexech až po skončení celého procesu v polovině roku 2012.

Televizi Nova vlastní mediální společnosti Central European Media Enterprises (CME), která působí i na Slovensku. MTV Networks International působí ve 162 zemích světa a své programy vysílá ve 33 jazycích. V její nabídce jsou kromě MTV například programy Music Television, VH1, Nickelodeon, TMF či Viva.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK