Novým šéfem Unipetrolu je Piotr Cheńmiński, nahradil Urbanowicze

10.12.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. prosince (ČTK) - Novým předsedou představenstva a generálním ředitelem petrochemického holdingu Unipetrol je Piotr Cheńmiński. Dozorčí rada dnes s okamžitou platností přijala rezignaci Krzysztofa Urbanowicze. ČTK o tom informovala společnost, jejímž většinovým vlastníkem je polská skupina PKN Orlen.

Cheńmiński začal v Unipetrolu pracovat v listopadu jako ředitel pro správu. Předtím působil jako místopředseda pro obchod a marketing a člen rady ředitelů výrobce nábytkářských doplňků Gamet Holdings.

Představenstvo společnosti Unipetrol nyní vedle předsedy Cheńmińského tvoří místopředsedové Marek Serafin a Wojciech Ostrowski a členové Martin Durčák, Ivan Ottis a Artur PaĽdzior.

Petrochemický holding se v letošním třetím čtvrtletí propadl do ztráty 35 milionů korun, když loni ve stejném období vydělal přes půl miliardy korun. Tržby společnosti klesly meziročně o 37 procent na 18,73 miliardy korun.

Firma se zaměřuje na zpracování ropy, distribuci pohonných hmot a petrochemickou výrobu. V roce 2005 se společnost stala součástí skupiny PKN Orlen, která je největším zpracovatelem ropy ve střední Evropě. Skupina patří v České republice k nejvýznamnějším společnostem z hlediska obratu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK