MfD: Telefónica nemusí platit miliardu Vodafonu, uvedl soud

11.12.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. prosince (ČTK) - Telekomunikační operátor Telefónica O2 nebude podle Mladé fronty Dnes muset platit firmě Vodafone za to, že svým zákazníkům účtoval vyšší poplatky za volání do této sítě než za volání na čísla operátora T-Mobile. Vodafone po Telefónice požadoval za toto chování miliardu korun. Podle rozsudku pražského Vrchního soudu však nakonec nic Telefónica platit nebude, píše MfD.

Spor se podle MfD táhne již od roku 2004, kdy firmy ještě vystupovaly pod svými původními názvy Eurotel a Oskar. Zástupci Oskara tehdy poukazovali na to, že Eurotel svým zákazníkům účtoval při volání do Oskarovy sítě vyšší poplatky než při volání do T-Mobile nebo do vlastní sítě. Tím údajně již od roku 2000 tehdy největší hráč mobilního trhu porušoval konkurenční prostředí. V první fázi sice dal Úřad pro ochranu hospodářské soutěže za pravdu Vodafonu, následný soudní kolotoč, který prozatím skončil rozhodnutím Vrchního soudu v Praze, se však přiklonil na stranu Eurotelu, dnes již Telefóniky 02, píše list.

Mluvčí Telefóniky Martin Žabka potvrdil, že firma obdržela verdikt, který tak potvrdil dřívější rozsudek městského soudu. Ani Vodafone se k verdiktu zatím blíže nevyjádřil. "Potvrzujeme, že jsme před několika dny obdrželi rozhodnutí soudu, které je zamítavé. S rozhodnutím se nyní podrobněji seznamujeme a zvážíme případné další kroky," řekl MfD mluvčí Miroslav Čepický.

Podle MfD vede Vodafone podobný spor i s T-Mobile. Po něm požaduje kompenzaci přes 600 milionů korun. V tomto případě soud druhé instance prozatím nerozhodl, píše dnešní Mladá fronta Dnes.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK