Policie uzavřela kvůli nehodě most přes Labe v Pardubicích

12.12.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Pardubice 12. prosince (ČTK) - Policie kvůli nehodě a možnému narušení konstrukce uzavřela do odvolání most přes řeku Labe v Pardubicích, který spojuje části Rosice nad Labem a Svítkov. Na mostě, který slouží pouze osobním automobilům, v noci havaroval kamion s návěsem, řekla dnes ČTK mluvčí pardubické policie.

Vjezd na most omezují betonové sloupky s mezerou 1,8 metru a dopravní značka zakazující průjezd vozidlům těžším než dvě tuny. "Kamion vjel na most ve směru od Rosic, na druhé straně narazil do betonových sloupků a následně se snažil vycouvat zpátky, ale mezi sloupky uvízl," řekla mluvčí. Při nehodě vznikla škoda 31.000 korun, policie zjistila, že řidič nemá řidičský průkaz na řízení nákladních vozidel. "Příčina nehody je v šetření, zatím jsme zjistili, že řidič před jízdou nepil alkohol," řekla mluvčí.

Policisté kvůli možnému narušení konstrukce most uzavřeli do doby než jej posoudí odborníci, motoristé mohou uzavřený most objíždět po takzvané rychlodráze. Kdy by mohl být most otevřen mluvčí nechtěla odhadovat.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK